Topphjort, partået klovdyrart i hjortefamilien. Pelsfargen er mørkt sjokoladebrun med grått på hode og hals. Buksiden, ørespissene og undersiden av halen er hvite. Skulderhøyde 63 cm, vekt ikke kjent. Geviret er lite og uten forgreninger, ofte helt skjult av hårtopper oppe på pannen. Overkjevens hjørnetenner danner hos hannen ca. 25 mm lange støttenner. Forekommer i skogområder, opp til ca. 4600 m o.h. Utbredt i Kina og Myanmar.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.