Terrin i sølv

Terrin i sølv. Utført av Bernt Christopher Kelberlade. 1780.

Terrin i sølv
Terrin
Terrin i fajanse med blåmalt rokokko dekor. Utført ved Herrebøe Fajansefabrikk mellom 1759 og 1772.

En terrin er en stor bolle med lokk og hanker som blir brukt til servering av varm og flytende mat. Betegnelsen har vært i bruk fra 1600-tallet. Terriner er ofte framstilt av keramisk materiale, men også av tinn og sølv, i sjeldne tilfeller av gull. De var ofte prestisjepregede praktstykker.

Faktaboks

Uttale
terrˈin
Etymologi
fra fransk, av terra, egentlig ‘leirgods’

Ordet terrin brukes også om en postei med gelé rundt.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg