Utvikling i girobetaling fra personkunder. Millioner betalinger 2001-2020
Utvikling i girobetalinger fra personkunder 2001-2020. Millioner betalinger

Telegiro er overføring av midler fra en bankkonto til en annen bankkonto (giro) ved hjelp av telefon/mobil. Telegiro er en av flere banktjenester som kan utføres ved bruk av telefon eller mobiltelefon, og inngår i bankenes telebank- eller kontofonløsninger. For å benytte telegiro må en som regel ha en telefon med #- og *-taster. Brukeren identifiserer seg ved bruk av ulike typer sikkerhetskoder fra banken.

Faktaboks

Uttale
tˈelegiro
Etymologi
av telefon og giro

Telegiro ble etablert i 1994 og var mye brukt før nettbanktjenester ble vanlig. Toppåret for bruk av telegiro var år 2000 med 28,8 millioner transaksjoner. Tjenesten tilbys fortsatt som et alternativ til nettbank og som en reserveløsning dersom en bankkunde ikke har tilgang til internett. I 2020 ble telegiro brukt 1,7 millioner ganger. Figuren viser utvikling i bruk av ulike alternative løsninger for overføring av penger mellom bankkonti.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg