Tegnebrett
Tegnebrett
Av .

Tegnebrett er en digital enhet som lar brukeren kontrollere markøren på en datamaskins skjerm via en digital penn på en digital flate. Selv om en tegnebrett i prinsipp kan benyttes som en mus, er det først og fremst oppgaver knyttet til tegning og håndskrevne notater som gjør tegnebrettet mest effektiv.

Faktaboks

Også kjent som

tegneplate

Tegnebrettet flytter markøren på skjermen når pennen beveges over flaten, og starter handlingen når en knapp på pennen trykkes inn. Altså samme funksjon som en mus. Andre varianter flytter markøren når pennen holdes litt over flaten, og starter handlingen når pennen berører flaten.

De fleste tegnebrett har en ensfarget overflate, men noen kan også vise skjermbildet slik at man i prinsipp tegner på en skjerm. Enkelte bærbare maskiner og smarttelefoner har en berøringsskjerm som også lar seg kontrollere av en digital penn. Skjermen er i disse tilfellene både en berøringsskjerm og et tegnebrett.

Tidligere ble tegnebrett ofte omtalt som digitaliseringsbord.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg