Tørrgjær, tørket gjær i pulverform. Tørrgjær har et vanninnhold på 5–10 %, holdbarheten er derfor bedre enn for vanlig pressgjær, foruten at transport- og lagringsomkostninger er relativt lave. Forskjellige typer brukes til forskjellige formål:

Gjær tørket under betingelser som gjør at gjærcellene forblir intakte og beholder sine egenskaper.

Tørket ølgjær inneholder B-vitaminer og protein, og er et biprodukt ved ølfremstilling. Fremstilles også som hovedprodukt. Gjæren separeres fra vørteren og avbitres ved vasking i fortynnet lut før den valsetørkes, males og pakkes. Tørrgjær av denne typen er ikke aktiv.

Tørket gjærprotein brukes som et verdifullt tilskudd til dyrefôr (se Torula).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.