Tørrgjær, tørket gjær i pulverform. Tørrgjær har et vanninnhold på 5–10 %, holdbarheten er derfor bedre enn for vanlig pressgjær, foruten at transport- og lagringsomkostninger er relativt lave. Forskjellige typer brukes til forskjellige formål:

Gjær tørket under betingelser som gjør at gjærcellene forblir intakte og beholder sine egenskaper.

Tørket ølgjær inneholder B-vitaminer og protein, og er et biprodukt ved ølfremstilling. Fremstilles også som hovedprodukt. Gjæren separeres fra vørteren og avbitres ved vasking i fortynnet lut før den valsetørkes, males og pakkes. Tørrgjær av denne typen er ikke aktiv.

Tørket gjærprotein brukes som et verdifullt tilskudd til dyrefôr (se Torula).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.