tørrgjær

Tørrgjær, tørket gjær i pulverform. Tørrgjær har et vanninnhold på 5–10 %, holdbarheten er derfor bedre enn for vanlig pressgjær, foruten at transport- og lagringsomkostninger er relativt lave. Forskjellige typer brukes til forskjellige formål:

Baking, vinlegging o.l

Gjær tørket under betingelser som gjør at gjærcellene forblir intakte og beholder sine egenskaper.

Ernæringstilskudd

Tørket ølgjær inneholder B-vitaminer og protein, og er et biprodukt ved ølfremstilling. Fremstilles også som hovedprodukt. Gjæren separeres fra vørteren og avbitres ved vasking i fortynnet lut før den valsetørkes, males og pakkes. Tørrgjær av denne typen er ikke aktiv.

Fôrtilskudd

Tørket gjærprotein brukes som et verdifullt tilskudd til dyrefôr (se Torula).

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg