Slik svineribba serveres i dag, med følge av medister, surkål og poteter, er den avhengig av et mer avansert kokested enn pinnekjøttet. Retten ses derfor i sammenheng med støpejernkomfyrens utbredelse. Denne ble vanlig eie for folk flest fra begynnelsen av 1900-tallet. Før den tid var kokestedet åpen ild, og mulighetene var færre for å sette sammen kompliserte retter.
Kjøttproduksjon på svin ble ikke særlig utbredt før poteten kom til Norge på 1700-tallet. Dette henger sammen med grisens fordøyelse. I motsetning til drøvtyggerne, med sine fire mager tilpasset fordøyelse av gras, har grisen kun én mage. Grisen og mennesket konkurrerer derfor i stor grad om den samme maten.
Før poteten fikk rotfeste med solide og årvisse avlinger, var det ikke nok matavfall fra husholdningen til å fø mange griser. Sauehold var en mindre ressurskrevende måte å produsere kjøtt på, siden det alltid fantes beitemarker som bare drøvtyggerne kunne utnytte som føde. Disse grunnleggende forskjellene mellom grisen og sauens meny, sett i sammenheng med kanaliseringspolitikken, kommer den dag i dag til uttrykk i svine- og saueribbas geografiske utbredelse som middag på julaften.
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.