Svinehjort, partået klovdyrart i hjortefamilien. Pelsen er gulbrun på oversiden, mørkere under buken og på bena. Geviret er opptil 40 cm langt med 6 takker. Skulderhøyde 66–74 cm, vekt 36–45 kg. Forekommer på gressmark og dyrket mark. Beveger seg gjennom undervegetasjonen med hodet bøyd nedover likt svinene, derav navnet. Utbredt i India, Myanmar, Thailand og Vietnam. Den er innført til Sri Lanka og Australia.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.