Svartterne, fugleart i ternefamilien. En liten terne med helsvart hode og kropp og mørkt skifergrå vinger. Svartterne holder til i næringsrike innsjøer og sumper. Den hekker meget spredt i tempererte deler av den nordlige halvkule, bl.a. i Danmark og Sør-Sverige. Arten observeres årlig her i landet, men hekking er ikke påvist (2003). Nærstående arter er hvitvingesvartterne og hvitkinnsvartterne.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.