Svartrot er en planteart i kurvplantefamilien med grov, svart rot, smale blad og gulblomstrede kurver. Den er funnet forvillet et par steder i Norge.
Faktaboks
- Også kjent som
- skorsonerrot Scorzonera hispanica
Den dyrkes som grønnsakplante på grunn av den velsmakende roten, som er rik på opplagsnæring, særlig inulin, men også litt sukker. Svartrot kokes eller gratineres, og spises varm eller kald. Roten er mørkt brun eller svart, fruktkjøttet er hvitt med melkesaft.
Svartrot inneholder cirka 4 milligram vitamin C, 320 milligram kalium, 4 gram kostfiber, 79 % vann, 0,4 gram fett og 248 kilojoule tilført energi per 100 gram spiselig vare.
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.