Svartrødstjert, fugleart i trostefamilien. Den er stor som rødstjert. Hunnen ligner rødstjerthunnen, men er litt mørkere. Hannen ligner rødstjerthannen, men dennes svarte strupe er hos svartrødstjerten utvidet til helt svart bryst. Hodet er grått uten hvit panneflekk. Halen er rustrød og vippende som hos rødstjert. Utbredt i Mellom- og Sør-Europa, Afrika og Asia. Har hekket enkelte steder i Sør-Norge siden 1920-årene, særlig i Oslo, observeres tilfeldig nord til Finnmark.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.