Svartmaki er en primatart i maki- og lemurfamilien.

Hannene har en helt svart pels, hunnene en rødgul pels. Den store fargeforskjellen gjorde at de to kjønnene lenge ble ansett som to ulike arter. Kroppslengden er 38–45 cm, halen 51–64 cm og vekt 2–2,9 kg.

Svartmakiene er hovedsakelig trelevende; dag- og skumringsaktive. De samles i grupper på 5–15 dyr om kvelden for å samle føde.

Svartmakien forekommer i fuktige skogområder. Den er utbredt i det nordvestlige Madagaskar. Arten regnes som sårbar.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.