svalestærer

Hivtbrynsvalestær, Artamus superciliosus, i New South Wales, Australia.

Artikkelstart

Svalestærer er en fuglefamilie i ordenen spurvefugler. Den omfatter 11 arter i én slekt som er utbredt i Sørøst-Asia, Ny-Guinea og Australia.

Faktaboks

Også kjent som
Artamidae

Svalestærer er 12–23 centimeter lange og ser ut som en blanding av svale og stær. De har bredt nebb som svalene, og fanger insekter i luften. Svalestærer holder til i skog, buskmark og sletter.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg