Sultanhøne, fugleart i riksefamilien. Den er betydelig større enn sothøne, ca. 45 cm lang. Fuglen er blåsvart med lange, røde ben, rødt nebb og rød panneplate. Hekker spredt i middelhavsområdet, Afrika og fra Kaspiske hav til Australia og Stillehavsøyene. To individer ble skutt i Norge i 1923 (i Rogaland og Oslo). De tilhørte underarten som hekker ved Kaspiske hav og i Vest-Asia.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.