studietillatelse

Etter utlendingsloven § 26 kan det gis oppholdstillatelse til utlendinger for å ta utdanning i Norge eller til utenlandske forskere og vitenskapelig personale for å arbeide ved norske vitenskapelige institusjoner. Det er gitt nærmere regler om dette i utlendingsforskriften §§ 6-19 og 6-20.

Hovedvilkåret for at studenter skal få oppholdstillatelse for å studere i Norge er at de har tilsagn om opptak ved en godkjent norsk utdanningsinstitusjon. Utdanningen må være formålet med oppholdet og det må fremlegges en plan for utdanningen. Det kan gis adgang til deltidsarbeid ved siden av studiene, men det er gjerne begrenset til et nærmere angitt antall timer i uken i samråde med utdanningsinstitusjonen – gjerne 20 timer ukentlig.

Forskere som skal oppholde seg ved norske universiteter og lignende i forskningsøyemed kan få oppholdstillatelse forutsatt at de kan finansiere oppholdet ved egne midler. Det samme gjelder for praktikanter, musikere, artister, kulturarbeidere og lignende etter utlendingsforskriften §§ 6-21 og 6-22.

Ingen av disse tillatelsene danner grunnlag for permanent oppholdstillatelse da forutsetningen er at de skal returnere når oppholdet er avsluttet.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg