stripesjakal

Stripesjakal
Av .
Lisens: CC BY 2.0

Artikkelstart

Stripesjakal er et rovdyr i hundefamilien som finnes i Afrika sør for Sahara.

Faktaboks

Også kjent som
Canis adustus

Beskrivelse

Stripesjakalen er litt kraftigere enn skaberakksjakalen med en kroppslengde på 69–81 centimeter og skulderhøyde på 35–50 centimeter. Vekten er 6,5–14 kilo. Pelsen er gråbrun med en lysere stripe langs flanken. Haletippen er hvit.

Levevis

Stripesjakalen finnes i mange typer landskap (habitater), men unngår helt åpne områder. De forekommer ofte nær landbruksarealer og bebyggelse. Arten kan livnære seg på en variert diett og regnes som altetende (omnivor). Opptil 30 prosent av kostholdet kan bestå av frukt. Stripesjakalen kan leve alene eller i familiegrupper.

Utbredelse

Stripesjakalen er utbredt i vestlige, sentrale og sørlige deler av Afrika.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg