strøskje
Historikk
Økende bruk av sukker på 1700-tallet førte til at nye typer gjenstander ble tatt i bruk. Det gjaldt sukkersakser, skåler og dryssebøsser. Strøskjeene avløste i sin tur dryssebøssene. Skaftet på skjeene fulgte stilretningen på spiseskjeene. Strøskjeer med rokokko-utforming er forholdsvis sjeldne, men fra 1790-årene ble det produsert et økende antall strøskjeer i klassisistisk stil.
Les mer i Store norske leksikon
Litteratur
- Fossberg, Jorunn (1974). Norske sølvskjeer, C. Huitfeldt Forlag
- Østby, Jon Birger (1983). Nomenklatur for spise- og serveringsbestikk. Med tegninger av Torill Sand, Norske Kunst- og Kulturhistoriske Museer
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.