Storkobbe

NOAA/Budd Christma. Begrenset gjenbruk

Storkobbe, blåsel, bartesel er en selart i familien ekte seler. De er en av de største selene i norsk farvann og er gjennomsnittlig 230 cm lange og veier 280 kg.

Oversiden er grå, sjelden med flekker. Nyfødte unger er mørkebrune. Storkobben har fire spener, mens andre seler i samme farvann har to. Lever av muslinger, krepsdyr og fisk.

Utbredt på grunt vann i nordlige polarområder. Har i liten grad vært gjenstand for fangst. Samlet bestand trolig under en million dyr.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.