stork

Stork

av . Begrenset gjenbruk

Stork

av . Begrenset gjenbruk
Storken hekker gjerne på hustak. av . CC BY SA 3.0
Stork av . CC BY SA 3.0

Stork, fugleart i storkefamilien. Den er ca. 1 m lang med vingespenn på ca. 1,7 m. Svart og hvit fjærdrakt med langt, rødt nebb og lange, røde ben. Storken livnærer seg av små dyr som frosk, padder og insekter, og den hekker i åpen kulturmark, med tilgang på myrer og våtmarksområder.

Faktaboks

Også kjent som
Ciconia ciconia

Storken hekker i det nordvestre Afrika, store deler av Europa og Asia. Den er gått sterkt tilbake i Nordvest-Europa etter 1900, men totalbestanden i Europa teller fortsatt minst 180 000 par. I Danmark har arten hatt en katastrofal tilbakegang fra ca. 4000 hekkende par i 1900 til under 20 par midt i 1980-årene og bare 1–2 par i 2001–04. I Sør-Sverige (Skåne) var det i 1917 ca. 30 hekkende par og 1947–54 ett par hvert år, hvoretter den forsvant som hekkefugl i Sverige. Stork observeres bare tilfeldig her i landet, både i Nord- og Sør-Norge, med til sammen snaut 100 funn etter 1920.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg