Stjernefrukt

Opplysningskontoret for Frukt og Grønnsaker. Begrenset gjenbruk

Stjernefrukt, carambol, navn på bærene av Averrhoa carambola, et tre i gjøkesyrefamilien fra tropisk Asia, dyrkes i alle tropiske områder. Bærene er 10–15 cm lange med 3–5 langsgående ribber som gjør at tverrsnittet ligner en stjerne. Smaken er aromatisk og frisk, konsistensen sprø og saftig; blir spist rå eller tilberedt på forskjellig måte. Gule sorter smaker best, de grønne inneholder mer oksalsyre, noe som gjør dem svært sure. Stjernefrukt inneholder ca. 35 mg vitamin C, 192 mg kalium, 90 % vann og 188 kJ tilført energi per 100 g spiselig vare.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.