stivhaleand

Stivhaleand (hann) i Mexico.

Stivhaleand
Av /Shutterstock.

Stivhaleand er en fugleart i andefamilien. Den er en en liten, storhodet and, som ligger mellom krikkand og brunnakke i størrelse.

Faktaboks

også kjent som:
Oxyura jamaicensis

Utseende

Hannen har mørk rødbrun kropp, hvite kinn og hake. Hunnen er brunspraglet. Begge kjønn har lyseblått nebb, mørk isse og en lang, stiv stjert som ofte holdes hevet.

Utbredelse

Stivhaleanda hører opprinnelig hjemme i Nord-Amerika. Den har senere blitt innført til Storbritannia og derfra har spredt seg til kontinentet. I Spania hybridiserer den med hvithodeand og utgjør en trussel for hvithodeandas overlevelse i Europa. Streifende individer fra den europeiske bestanden er påtruffet flere titalls ganger i Norge.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg