steppekatt

Steppekatten lever på høytliggende stepper i Asia, fra Iran til Kina og Mongolia.
Av .
Lisens: CC BY NC SA 3.0
Utbredelse av steppekatt (Otocolobus manul). Basert på data fra Den internasjonale naturvernunionen (IUCN Red List, versjon 3, 2017).
utbredelse av steppekatt

Artikkelstart

Steppekatt, også kalt manul eller pallaskatt, er en rovdyrart i kattefamilien.

Faktaboks

Også kjent som
Otocolobus manul
Vitenskapelig navn
Felis manul
Beskrevet av
Peter Simon Pallas, 1776

Pelsen er langhåret og oransjegrå av farge, med svarte og hvite tegninger på hodet. Buken er lysegrå. Ørene er små og avrundede, og sitter langt fra hverandre. Hodet er bredt med lav panne. Pupillen er sirkelformet. Kroppslengden er 50–65 cm, halen 21–30 cm og vekt 3–5 kg. Føden er hovedsakelig gnagere.

Steppekatten lever på høytliggende stepper, i steinet terreng og skog. Arten forekommer i Asia, fra Iran til Kina og Mongolia.

Les mer i Store norske leksikon

Faktaboks

steppekatt
Felis manul
GBIF-ID
2435023

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg