steppehauk

Steppehauk er en fugleart i haukefamilien. Den er en rovfugl på størrelse med myrhauk, og liksom hos denne er hannen blågrå med svarte vingespisser, mens hunnen er spraglet i brungult. Steppehauken har lang hale og lange, nakne tarser.

Faktaboks

Også kjent som
Circus macrourus

Hunnfuglen skilles sikrest fra enghauk ved hjelp av håndsvingfjærenes innbyrdes lengde. Hannen mangler svarte striper på vingene som enghauken har og er en del lysere.

Steppehauken hekker på bakken, fra det sørøstlige Europa til Sentral-Asia. Arten har hekket tilfeldig i det sørøstlige Sverige og er sett 50 ganger i Norge per 2003.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg