steinvender

Steinvender

av . Begrenset gjenbruk

Steinvender

av . Begrenset gjenbruk

Steinvender, fugleart i snipefamilien. Stor som en svarttrost. Den har relativt korte ben og kort nebb. Buken er hvit og ellers har den markerte tegninger i rustbrunt, svart og hvitt. Hannen er mer markert enn hunnen.

Faktaboks

steinvender
steindreier
Arenaria interpres
Også kjent som
steindreier
Arenaria interpres

Formering

Reiret er en grunn grop plassert på bakken. De 3–4 grågrønne eggene med brune flekker ruges av begge kjønn i 22–24 dager. Ungene blir flygedyktige etter 19–21 dager.

Utbredelse

Hekker i nordlige områder rundt hele Arktis. I Norge hekker den sparsomt på vegetasjonsfattige øyer i ytre Oslofjord og mer vanlig langs kysten fra Rogaland til Finnmark. Hekker også sparsomt på Svalbard.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg