Steinbukk, partået klovdyrart i oksefamilien. Pelsen er oftest brunaktig, men varierer. Hornene er tykke og massive, opptil 85 cm lange hos alpesteinbukk, 128–143 cm hos sibirsteinbukk. Kroppslengde 115–170 cm, høyde 65–105 cm, vekt 80–117 kg, hanner er størst. Forekommer i høyfjellsområder og ørkenstrøk i Asia og Sør-Europa. Opptrer i flere underarter (som av og til blir regnet som egne arter); se også geiter og alpesteinbukk.