C30H62, fargeløs olje uten lukt og smak. Et mettet hydrokarbon med kokepunkt ca. 350 °C. Fremstilles ved hydrogenering av squalen. Forekommer naturlig i små mengder i talg. Har fått ganske utstrakt praktisk anvendelse bl.a. som spesialsmøreolje, som hjelpestoff (vehikkel) for farmasøytiske preparater, i kosmetiske produkter og som parfymefiksativ.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.