Somen (そうめん, 索麺) er en type tynne japanske nudler laget av hvetemel. Somen er spesielt populært i Japan i sommerhalvåret. Nudlene blir tradisjonelt servert kalde, med en liten bolle saus som tilbehør slik at man kan dyppe nudlene i sausen før man spiser dem. Sausen blir kalt tsuyu, og en av  hovedingrediensene i sausen er tørket og revet tunfisk kalt katsuobushi. Somen-nudler kan også bli servert  som en varmrett i vinterhalvåret, og blir da kalt “nyumen”.

Somen-nudler i seg selv avgir ikke spesielt mye smak uten saus. Smaken kan sammenliknes med smaken av usaltet pasta eller ris, selv om teksturen ikke er helt lik. Somen-nudler lages på samme måte som japanske udon-nudler, men er mye tynnere enn udon-nudler.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.