Somen er en type tynne japanske nudler laget av hvetemel. Somen er spesielt populært i Japan i sommerhalvåret. Nudlene blir tradisjonelt servert kalde, med en liten bolle saus som tilbehør slik at man kan dyppe nudlene i sausen før man spiser dem. Sausen blir kalt tsuyu, og en av hovedingrediensene i sausen er tørket og revet tunfisk kalt katsuobushi. Somen-nudler kan også bli servert som en varmrett i vinterhalvåret, og blir da kalt nyumen.

Faktaboks

Også kjent som

そうめん, 索麺

Somen-nudler i seg selv avgir ikke spesielt mye smak uten saus. Smaken kan sammenliknes med smaken av usaltet pasta eller ris, selv om teksturen ikke er helt lik. Somen-nudler lages på samme måte som japanske udon-nudler, men er mye tynnere.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg