Somen (そうめん, 索麺) er en type tynne japanske nudler laget av hvetemel. Somen er spesielt populært i Japan i sommerhalvåret. Nudlene blir tradisjonelt servert kalde, med en liten bolle saus som tilbehør slik at man kan dyppe nudlene i sausen før man spiser dem. Sausen blir kalt tsuyu, og en av  hovedingrediensene i sausen er tørket og revet tunfisk kalt katsuobushi. Somen-nudler kan også bli servert  som en varmrett i vinterhalvåret, og blir da kalt “nyumen”.

Somen-nudler i seg selv avgir ikke spesielt mye smak uten saus. Smaken kan sammenliknes med smaken av usaltet pasta eller ris, selv om teksturen ikke er helt lik. Somen-nudler lages på samme måte som japanske udon-nudler, men er mye tynnere enn udon-nudler.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.