Softrock er musikk som er behagelig for øret og grenser til easy listening. Den er sofistikert popmusikk og karakteriseres av vakre og lyse vokalharmonier, elektriske eller akustiske gitarer, keyboards og tekster om kjærlighet og det gode liv. Mye av softrocken kommer fra California, og den kalles også ofte west coast.

Debutalbumet til Bread (1969) regnes som softrockens begynnelse, og gruppa var blant 1970-tallets mest populære softrockartister sammen med America, Linda Ronstadt, Fleetwood Mac, Air Supply, Loggins & Messina, countyrockerne Poco og etter hvert Chicago. Begrepet softrock ble på 1970-tallet stort sett bare brukt i USA. Amerikansk radio har alltid vært glad i softrock, men i Europa fikk musikkformen først sin renessanse på 2000-tallet. I Norge har unge band som Euroboys (tidligere Kåre & The Cavemen) og Jim Stärk blitt kalt softrock.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg