Snøsau, partået klovdyrart i oksefamilien. Mørk brun pels med liten, tydelig speilflekk; mindre horn enn hos den nære slektningen tykkhornsau. Kroppslengde 160–180 cm, mankehøyde 90–100 cm. Vekt hos hanner 90–120 kg, hos søyer 60–65 kg. Utbredt i nordlige Sibir.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.