Snøgeit, partået klovdyrart i oksefamilien. Pelsen er hvit og langhåret. Hornene er små og spisse. Kroppslengde opptil 175 cm og vekt opptil 140 kg hos bukker, kroppslengde opptil 145 cm og vekt 57 kg hos geiter. Halen er kort, 15–20 cm. Forekommer i utilgjengelige fjellstrøk; bratte klipper og breområder i snørike strøk. Utbredt i Nord-Amerika.

Navnet snøgeit har også ofte blitt feilaktig brukt på europeisk gemse.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.