«Småtaskemus», gnagerslekt i familien kengurumus (Heteromyidae). Slekten omfatter 10 arter med utbredelse i ørken og halvørken fra det sørlige Canada til Mexico. Alle er små arter, vekt 5-24 g, med myk pels. Bakbeina er ikke like lange som hos andre arter i familien, og de beveger seg oftest på alle fire bein. Halen er oftest kortere enn kroppen. De har en kinnpose på hver side av hodet. Noen sover vintersøvn.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.