sluttseddel (fiskeri)

Artikkelstart

Sluttseddel er en omfattende kvittering som utstedes ved salg av fisk fra en fiskebåt til et fiskemottak. Ved levering av fisk skal fisken sorteres etter art, størrelse og kvalitet, og veies. Opplysningene føres inn i sluttseddelen, som også inneholder detaljert informasjon om fisker, fiskebåten, fangstfelt, fiskekjøper, fiskeslag, størrelser, kvalitetstilstand og priser.

Sluttseddelen skal signeres av fiskefartøyets skipper og av fiskekjøperen og seddelen sendes umiddelbart inn til fiskesalgslaget som tar den inn i sine systemer for oppgjør og kontroll. Alt salg av fisk fra fisker til fiskekjøper i Norge går gjennom fiskesalgslag.

Sluttseddelen er grunnlag for oppgjøret av salget av fisk. Den dokumenterer både hvor mye fisk som er tatt ut av havet og hvilken verdi den representerer. Sluttseddelen er datagrunnlag for den offisielle norske fiskeristatistikken, og opplysningene inngår både i vurdering av bestandene og i fastsetting framtidige fiskekvoter. Den er følgelig et viktig element i ressurskontrollen.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg