sloughi

Sloughi er tidligere kalt marokkansk mynde og (feilaktig) arabisk mynde. Det er en nordvestafrikansk jaktmynderase, som står azawakh meget nær. Sloughien er berbernes jakthund, og har eksistert i det nordlige Sahel i hundrevis av år, også lenge før arabernes invasjon. Rasens opprinnelsesland er Marokko (som ivaretar rasestandarden), Libya, Algerie og Tunisia. Den er tidligere antatt å være nært beslektet med saluki, men nyere genforskning viser at disse to rasene er svært ulike. Nylig har Marokko åpnet for tradisjonell hetsjakt med sloughi under kontrollerte forhold, for å ivareta rasens jaktevne.

Faktaboks

Uttale
slˈugi

Beskrivelse

Sloughien er høyreist og edel, med en mankehøyde på 66–72 cm for hannhunder, og 61–68 cm for tisper. Hodet er langstrakt med knapt synlig stopp, store, melankolske øyne og trekantede, ikke for store ører. Halen er lang, tynn og sabelformet. Pelsen er kort og glatt uten underull, og pelsfargen er sandfarget, lys til rød, tigret, med eller uten svart mantel og svart maske.

Les mer i Store norske leksikon

Ekstern lenke

Kommentarer (3)

skrev Roxanne Meyer

Denne rasebeskrivelsen er så feilaktig at jeg er oppriktig forbauset over at den står som "kvalitetssikret". Jeg har sendt forslag til endring og har også sendt melding til artikkelansvarlig, dessverre uten å få svar. Folk som ønsker korrekt informasjon om rasen bør i stedet kontakte Norsk Myndeklubb eller den svenske Azawakh & Sloughi Klubben.

svarte Wenche Eikeseth

Takk for meldinger ang. azawakh og sloughi. De tekstene som ligger inne kommer fra den gamle papirutgaven av leksikonet. Disse tekstene vil bli bearbeidet etterhvert og da skal jeg ta hensyn til hva du har sendt inn. Men ettersom alle rasene skal rettes opp etterhvert, kan det ta litt tid. Vi håper også å få til illustrasjon av hver rase.

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg