Skruegeit, også kalt markor, Capra falconeri,partået klovdyrart i oksefamilien. De har lange spiralsnodde horn, opptil 82–143 cm lange. Bukken har lang man, «pelsbukser» og kraftige fargetegninger. Geita mangler dette. Kroppslengde 140–168 cm, hale 65–100 cm, vekt 32–110 kg, hanner er størst. Forekommer i skoger ved foten av fjellpartier. Utbredt i Afghanistan, Pakistan, India, Usbekistan og Tadsjikistan.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.