Et skolemåltid er et måltid sammensatt med sikte på å dekke næringsbehovet hos barn i vekst. Skolens ansvar for elevenes kosthold skriver seg tilbake fra 1880-årene. I 1885 ble skolebespisning innført i Oslo og betalt av kommunen fra 1896. Barna fikk da middagsmat på skolen. For fattige og underernærte barn var måltidet gratis. I 1931 ble bespisningen omlagt til frokost, ofte kalt «Oslofrokost». Ved Sigdalsfrokosten, som avløste Oslofrokosten, hadde elevene med matpakke hjemmefra, og fikk gratis melk på skolen. Ca. 70–80% av landets skoler deltok i ordningen med skolemelk.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.