skjenkerettigheter

Skjenkerettigheter, rettigheter til å servere/skjenke alkoholholdig drikk. Ifølge alkoholloven av 2. juni 1989 er det kun innehavere av skjenkebevilling som har rett til dette. Med alkoholholdig drikk menes i loven drikk som inneholder mer enn 2,50 volumprosent alkohol. Bevilling til å skjenke alkohol på tog og skip som er kollektive transportmidler, på cruiseskip på turer med flere dagers varighet, i fly på innenlandske flyvninger og i Forsvarets befalsmesser gis av Sosial- og helsedepartementet, i andre tilfeller av kommunestyrene. Normalt gis bevilling til den for hvis regning virksomheten drives og for et bestemt lokale. Den kan enten være alminnelig eller lyde på at skjenking bare må skje til deltakere i sluttet selskap.

Skjenking av brennevin må ikke skje til personer under 20 år. Annen alkoholholdig drikk må ikke skjenkes til personer under 18 år.

Skjenking av brennevin kan skje kl. 13–24, av vin og øl kl. 8–1. Kommunestyret kan innskrenke eller utvide tiden. Skjenking av brennevin mellom kl. 3 og 13 og skjenking av øl og vin mellom kl. 3 og 6 er forbudt. Skjenking av brennevin er forbudt på stemmedagen for stortingsvalg, fylkestingsvalg, kommunestyrevalg og folkeavstemning vedtatt ved lov.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg