Skarpnebber, fuglefamilie i ordenen spurvefugler. Omfatter bare én art, Oxyruncus cristatus,som er utbredt i Mellom-Amerika og det nordlige Sør-Amerika. Den er 17 cm lang, har grønn overside, gulhvit underside med mørke flekker. Kinn og strupe er mørkvatret, og issen er oransjerød med svart ramme. Den lever av insekter og frukt.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.