skaberakksjakal

Skaberakksjakal. The black-backed jackal (Canis mesomelas)
Lisens: CC BY SA 3.0

Skaberakksjakal.

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Skaberakksjakal er et rovdyr i hundefamilien som som er utbredt i Afrika sør for Sahara.

Faktaboks

uttale:
skaberˈakksjakal
også kjent som:

Canis mesomelas

Svartryggsjakal

Beskrivelse

Skaberakksjakalen er slank og langbent med en kroppslengde på 67–81 cm og skuldehøyde på 38–48cm. Vekten er 6–13 kg. Pelsen er rødbrun til sandfarget med sort og gråspraglet rygg. Haletippen er sort. Hodet er spisst med store ører.

Levevis

Skaberakksjakalen finnes i mange typer landskap (habitater), men unngår områder med tett vegetasjon. Kostholdet er variert og kan inneholde insekter og andre virvelløse dyr, krypdyr og små pattedyr inkludert små antiloper. Arten kan også spise åtsler og egg. Skaberakksjakalen jaktes av mennesker fordi den er tar husdyr og er en smittebærer av rabies. Skaberakksjakalen lever i monogame par som deler territorier.

Utbredelse

Det finnes to adskilte bestander av skaberakksjakal i østlige og sørlige Afrika.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg