Sjtsji

Sjtsji.

Sjtsji er en russisk kålsuppe laget på storfekjøtt- eller kyllingkraft med løk og rotfrukter som tilsettes rå. Den har en lett syrlig smak, som skyldes kålen. Noen tilsetter også syreblader.

Faktaboks

Uttale

sjtsji

Etymologi

uklart opphav

Sjtsji finnes i en egen variant for fasten. Den er da laget på sopp eller bare grønnsaker og kalles «tom sjtsji».

Sjtsji er billig mat og har vært spist av folk flest også når det har vært nød i Russland. Munnhellet «sjtsji da kasja, pisja nasja» (kålsuppe og grøt er vår føde) reflekterer dette.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg