Sjekting, rituell jødisk slaktemetode, som utføres av en utdannet person (shohet) ved et dypt halssnitt med skarp kniv for å fjerne blodet fra kjøttet. Blod anses som å være en del av livet, og må ikke nytes i henhold til jødisk religiøs lov, halakha. Forbudet er begrunnet i 5. Mosebok 12, 23–24. Å overholde dette budet anses av svært mange jøder for en viktig del av det å leve i henhold til jødisk tradisjon, noe som innebærer å overholde kosher-reglene.

Ifølge norsk lov om dyrevern av 20. des. 1974 må slik slakting ikke foregå uten forutgående bedøving. Dette har i praksis medført et forbud mot sjekting i Norge, og kjøtt importeres derfor fra utlandet. Slikt kjøtt merkes med at det er slaktet i henhold til jødisk religiøs lov.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.