Sjekting, rituell jødisk slaktemetode, som utføres av en utdannet person (shohet) ved et dypt halssnitt med skarp kniv for å fjerne blodet fra kjøttet. Blod anses som å være en del av livet, og må ikke nytes i henhold til jødisk religiøs lov, halakha. Forbudet er begrunnet i 5. Mosebok 12, 23–24. Å overholde dette budet anses av svært mange jøder for en viktig del av det å leve i henhold til jødisk tradisjon, noe som innebærer å overholde kosher-reglene.

Ifølge norsk lov om dyrevern av 20. des. 1974 må slik slakting ikke foregå uten forutgående bedøving. Dette har i praksis medført et forbud mot sjekting i Norge, og kjøtt importeres derfor fra utlandet. Slikt kjøtt merkes med at det er slaktet i henhold til jødisk religiøs lov.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.