Sjøoter, også kalt chinguongo, er en rovdyrart i mårfamilien.

Pelsen er mørkebrun på oversiden, lysere på undersiden. Sjøoteren har velutviklet svømmehud og kraftige klør. Kroppslengden er ca. 60 cm og halen 30–36 cm.

Arten forekommer langs kyster og på øyer i Chile og Peru. Den regnes som en sårbar art og er utryddet i Argentina.

Navnet sjøoter har også vært benyttet på havoter, Enhydra lutris.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.