Sjøleopard, selart i familien ekte seler. Hunnene er størst og blir opptil 380 cm og 500 kg. Pelsen er mørkegrå over og lysere under. På sidene, strupen og bogen har den flekker og striper. Hodet er langt, med kraftige kjever og store tenner. Arten lever mest av krabbeetersel og pingviner, men også fisk og krill. Særlig unge dyr er avhengig av krill. Utbredt i pakkisen rundt Antarktis og subantarktiske øyer. Fangstes ikke.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.