.
Lisens: fri
.
Lisens: fri

Sigill-magi er en gammel magisk arbeidsform som beskrives i svartebøker og andre kilder fra tidlig okkult europeisk tradisjon, inkorporert i moderne okkultisme på 1800-tallet.

Begrepet sigill eller segl viser til en geometrisk form med en symbolsk betydning, for eksempel et pentagram. En typisk måte å konstruere en sigill eller et segl på, er å ta utgangspunkt i et bokstavbrett. Det vil si en plate eller flate med alle bokstavene i alfabetet tegnet inn. Det er vanlig å gi det form som en rose med èn, gjerne hebraisk, bokstav i hvert rosenblad. En skriver så navnet på for eksempel en engel ved å føre en knivspiss eller lignende fra bokstav til bokstav. Den geometriske formen som dannes på denne måten er seglet. Det kan tegnes i luften som en magisk påkallelse av engelen eller det engelen representerer, som en besvergelse eller lignende.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg