Savoykål er hodekål med løse, middels store hoder, med mørkegrønne, krusete og buklete blad med gule nyanser.

Faktaboks

Også kjent som
Brassica oleracea convar. capitata var. sabauda, savoikål

Den dyrkes lite i Norge og passer best i kyststrøk. Savoikål brukes i råkost eller kokes, stekes eller smørdampes. Den er hardfør, og får først etter frost sin milde, fine smak.

Savoikål inneholder cirka 31 milligram vitamin C, 230 milligram kalium, 2,5 gram kostfiber, 91 prosent vann, 0,1 gram fett og 99 kilojoule tilført energi per 100 gram spiselig vare. Små varianter kalles mini savoikål.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg