Satellittmottaker, utstyr for å fange opp fjernsynssignalet fra en satellitt og omforme dette slik at det kan sendes inn på en vanlig fjernsynsmottaker. Består av en utendørsenhet og en innendørsenhet.

Utendørsenheten omfatter en parabolantenne og en forsterker med lav egenstøy, slik at man kan motta svake signaler. Signalene, som ligger i mikrobølgeområdet gjerne rundt 11 GHz, blir konvertert ned til ca. 1 GHz, primært for å få mindre dempning i nedføringskabelen.

Kanalvelgeren i innendørsenheten velger ønsket kanal og konverterer signalet til en ny mellomfrekvens på 70 MHz. Mottakeren er nå avstemt til den aktuelle satellitt-transponderen. I demodulatoren gjenvinnes lyd og bilde i form av et videosignal, også kalt basisbåndsignalet. Dersom fjernsynsapparatet har egen videoinngang, kan signalet sendes direkte inn på denne inngangen. Ellers må basisbåndsignalet omvandles til et standard fjernsynsformat i VHF- eller UHF-båndet. Dette gjøres i en remodulator, og utgangen fra remodulatoren kan kobles direkte til fjernsynsapparatets antenneinngang. Årsaken til at en først må demodulere til basisbånd og så remodulere, er at satellittsignalet er modulert på en annen måte enn ved jordbunden kringkasting.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.