Satankolobus er en primatart i dyreapefamilien.

Pelsen er helt blanksvart med lange hårfrynser på kinn og skuldre. På issen er hårene delvis opprettstående og fremoverrettet ved øyenbrynene. Kroppslengden er 58–72 cm, halen 60–97 cm og vekt 9–11 kg.

Satankolobus forekommer i skoger og englandskap. Den er utbredt i Afrika: Kamerun, Gabon og Ekvatorial-Guinea. Arten er ettertraktet for pelsen og kjøttet, og regnes som en sårbar art. Se også kolobusaper.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.