Sadelnebbstork, fugleart i storkefamilien. Ca. 1,5 m lang, hvit og svart. Det lange, kraftige nebbet er svart på indre halvdel og blodrødt på ytre del. Overnebbet har en gul «sadel» øverst. Lever i Afrika. Svarthalsstork, E. asiaticus, (India og Australia) ligner, men har helt svart nebb. Er også i nær slekt med marabustorken i Afrika og jabirustorken i Sør-Amerika.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.