rottweiler

Rottweiler Bildet er hentet fra papirleksikonet Store norske leksikon, utgitt 2005-2007.

Av /NTB Scanpix ※.

Artikkelstart

Rottweiler er en tysk hunderase. Rottweileren er den tyngste av tjenestehundrasene. Den har fått sitt navn etter byen Rottweil, hvor rasen lenge hadde vært slakter- og drivhund. Den ble i 1910 anerkjent som politihund, men dens aner kan føres atskillig lenger tilbake enn dette.

Faktaboks

Uttale
rˈottweiler

Historikk

De romerske legioner som trengte inn i Germania hadde proviant med, blant annet i form av kreaturflokker som ble drevet frem av hunder. Disse var kraftige dogger som romerne hadde arvet fra hellenerne (molosser). Etter som provianten ble oppbrukt, etterlot legionene hunder langs marsjruten gjennom Helvetia og helt frem til deres nordligste utpost, som senere ble til byen Rottweil. Da romerne ble presset sørover, ble en del hunder igjen hos den germanske befolkningen.

Beskrivelse

Den er rektangulær og meget kraftig, med en mankehøyde for tisper på 55–63 cm, og for hannhunder 60–68 cm. Hodet er middels langt, med bred skalle, tydelig stopp, og dyp, kraftig snute. Den har middels store, mørke øyne og små, trekantede, høyt ansatte, hengende ører. Pelsen er kort og hard, og er svart med rustrøde tegninger.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg