Rotisseri er en restaurant eller et sted som har stekt eller grillet kjøtt som spesialitet.

Faktaboks

Uttale
rotisserˈi
Etymologi
av fransk ‘steke’

Rotisseriet benytter roterende grillstenger, gjerne over grillkull med høy tempereatur. Det etterstreber en fransk tradisjon, med et bedre utvalg av viner, kvalifiserte servitører og gode råvarer. Ordet brukes også om selve grillinnretningen.

Rotisseri er en helt annen type serveringssted enn den populært kalte «grillen», som på slutten av 1900-tallet var en type spisested som serverte grillet kjøtt, eller rett og slett hamburger, og tynne biffer som ble stekt på stekeplater.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg