registrere

Artikkelstart

Registrere er å innføre noe i et register. For eksempel er et registrert varemerke noe som er registrert i Varemerkeregisteret. Man kan for eksempel registrere eiendelene sine i et skjema, eller registrere løsøre som tilhører et konkursbo eller et dødsbo.

Faktaboks

Uttale
registrˈere
Etymologi
fra middelalderlatin registrare

Registrere betyr også notere eller merke seg noe. Man kan for eksempel registrere hvordan noen oppfører seg, eller registrere alle detaljer i et maleri.

En maskin eller et redskap kan registrere noe, det betyr at den måler eller logger og angir resultater automatisk. For eksempel kan en seismograf registrere seismiske bølger. Et selvregistrerende apparat registrerer og måler automatisk, det finnes for eksempel selvregistrerende barometer.

Innen musikk betyr registrere å sette registrene i et orgel i funksjon.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (4)

skrev Håkon Arnljot Sukke

Har sendt før sendt inn melding om artikkelen sløkje. Der skreiv eg at eg hadde funne ei sløkje ( Hedalen, Valdres) på minst 2,5 m. Det er feil. Ved kontrollmåling viste det seg at sløkja var på 2,3 m.

svarte Erik Bolstad

Kvifor skriv du det til oss? Og kvifor i ein kommentar til artikkelen registrere?
Erik Bolstad, sjefredaktør

skrev Håkon Arnljot Sukke

Framlegg til endring på artikkel om : sløke(nynorsk: sløkje)

Den blir vanigvis 50–200( framlegg: 50-250) centimeter høy og har dobbeltfinnede blad, store bladslirer, grov, rørformet stengel og stor, halvkuleformet eller flat skjerm med grønnlige blomster. I motsetning til kvann, som den ligner, er den uten sterk lukt, og øvre del av stengelen er fint småhåret.

Eg har sendt inn merknad til dykk tidlegare i veka om denne artikkelen i samband med at eg har funne ei sløkje i Hedalen, Valdres på 2,30 m. I første melding skreiv eg at eg trudde sløkja var på 2,50 m. I tillegg er vanligvis skreve feil(sjå lenger opp i artikkelen. (Men eg har vel sendt inn den førre meldinga på annan måte-så difor finn de ikkje den første merknaden her.

skrev Håkon Arnljot Sukke

Di verre har merknaden min kome på feil stad. Han skulle ha stått som merknad under artikkelen sløke.

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg