Redningsvester finnes for alle aldersgrupper og er tilpasset personens vekt.
Gjensidige.

Redningsvest er en flytevest med et foreskrevet oppdriftsvolum og en utforming som skal holde brukerens hode over vannet. Oppdriftsmiddelet er som regel skumplast innsydd i rød/oransje duk. Tidligere ble kork og kapok brukt, men dette er ikke lenger tillatt. Redningsvester kan også være automatisk oppblåsbare og utløses ved kontakt med vann. Redningsvester er tilpasset i størrelse og oppdrift etter brukerens høyde og vekt.

Redningsvester skal finnes på norske skip minst i et antall som svarer til personer om bord. På passasjerskip dessuten til det største tillatte antall passasjerer i henhold til regler gitt av Sjøfartsdirektoratet i samsvar med internasjonal konvensjon om sikkerhet til sjøs. Om bord skal det være oppslag om hvor redningsvester er å finne foruten en anvisning om bruken.

Redningsvester til å blåse opp kan godkjennes, men det er da en forutsetning at den kan blåses opp både mekanisk og med munnen. Slike er også påbudt plassert under hvert stolsete på luftfartøyer.

Stortinget har vedtatt at alle personer i fritidsbåter med lengde mindre enn åtte meter må ha på seg egnet flyteutstyr når de oppholder seg utendørs og båten er i fart. Egnet flyteutstyr kan være redningsvest, flytevest, flyteplagg, oppstigningsvest eller annet utstyr som er beregnet å holde en person flytende. Utstyret skal være CE-merket eller rattmerket som flyteutstyr.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg